EKONOMSKO - TRGOVINSKA ŠKOLA BEČEJ

 

GALERIJA

PREKOGRANIČNA SARADNJA – BUDIMPEŠTA - HATÁRON TÚLI EGYÜTTMŰKÖDÉS - BUDAPEST

05.06.2015.
Prekogranična saradnja - Budimpešta U okviru prekogranične saradnje sa GOURMAND ugostiteljsko-, tgovinsko-, turističko- srednjom stručnom školom iz Budimpešte, realizovana je četvorodnevna stručna eskurzija tekuće godine u maju, odnosno projekat „ HATÁRTALANUL!“. Učenici naše škole su posetili Budimpeštu, i naravno srdačno dočekali vršnjake gore navedene škole. Projekat nosi naziv: Gastronomsko usavršavanje duž Tise i DunavaHatáron túli együttműködés - Budapest a „HATÁRTALANUL” pályázat keretein belül intézményünk tanulói ismételten négynapos szakkiránduláson vehettek részt Budapesten. A pályázat kivitelezése a GOURMAND Vendéglátó-ipari, Kereskedelmi és Idegenforgalmi Szakképző Iskola együttműködésével valósult meg. Tanulóink természetesen viszonozták a vendéglátást. A pályázat Gasztronómiai tanulmányút a Tisza és a Duna mentén cimet viselte

6. SAJAM VIRTUELNIH PREDUZEĆA U SENTI

Projekat „ BEZ GRANICE“ - HATÁRTALANUL! pályázat

17.04.2015.
Projekat „ BEZ GRANICE“ je školske 2014/2015. godine po drugi put za redom realizovano u saradnji sa partnerskom Petcelt Jožef srednjom stručnom školom iz Mađarske Sentandreje
A HATÁRTALANUL! Projektet immár másodszor pályázta meg intézményünk közösen a magyarországi, szentendrei Petzelt József Szaközépiskola és Szakiskolával, már létező testvériskola kapcsolat keretein belül

POSETA SAJMU OBRAZOVANJA I EKONOMSKOM FAKULTETU U NOVOM SADU

02.03.2015.
Fotografije sa posete Sajmu Obrazovanja u Novom Sadu i Ekonomskom fakultetu u Novom Sadu. Učenici su išli 26. februara sa Olgom Popović, Bojanom Marić i Danom Todorović.

POSETA PARTNERSKOJ ŠKOLI

05.02.2015.
POSETA MAĐARSKOJ, GRADU ŠATORALJAUJHELJ Gordana Kovačev direktorka naše škole sa nastavnicom ekonomske grupe predmeta Leom Lukač 31.januara tekuće godine posetili su buduću partnersku školu u Mađarskoj, Šatoraljaujhelj. Poziv na svečani bal su dobili od direktora škole V. Stefana Katoličke stručne škole i gimnazije Šebeš Petera i kolektiva gore navedene institucije. Cilj posete je bio jačanje saradnje između dve škole, kao i uspostavljanje buduće partnerske saradnje. LÁTOGATÁS SÁTORALJAÚJHELYRE Folyó év január 31-én intézményünk igazgatója Gordana Kovačev és Lukács Lea iskolánk szaktanára Farsangi bálon vett részt magyarországi testvérvárosunkban, Zemplén Fővárosában. Erre az eseményre Sebes Péter a sátoraljaújhelyi V. István Katolikus Szakközépiskola és Gimnázium igazgatója valamint kollégái hívták meg. A látogatás célja a két iskola közötti kapcsolat erősítése, és a partnerségi együttmőködés létrehozása.

DEDA MRAZ - 2014

31.12.2014.
Deca zaposlenih u ETŠ imala su 26. 12. druženje sa Deda Mrazom uz kreativne radionice i interesantnu pričicu. Tim za sekcije potrudio se da i ove godine zabava za decu bude prilagođena svim uzrastima, i da bude nešto novo, drugačije i interesantno. Deca su uživala u stvaralačkim aktivnostima jednako kao i u zajedničkom pričanju pričice dobrom Deda Mrazu.

SENTANDREJA - PROJEKAT BEZ GRANICE EKONOMSKO - TRGOVINSKE ŠKOLE BECEJ

BECEJ - PROJEKAT BEZ GRANICE EKONOMSKO - TRGOVINSKE ŠKOLE BECEJ

НАШИ БУДУЋИ ПРАВНИЦИ!

09.03.2014. godine

Дана 2. априла 2013. године екипа наше школе учествовала је у акцији „Разуми правосуђе“ коју организује Канцеларија USAID Србија, у циљу приближавања правосуђа грађанима.

У сарадњи са Прекршајним судом у Бечеју, старешина суда Снежана Башић организовала је симулацију суђења у којој су 5 главних протагониста били наши ученици: Вукас Јована, Ђурић Тијана, Стојановић Вукашин, Дебељачки Николина и Нонковић Стефан.

Они су представљали нашу школу и у Међународном пројекту Симулација рада међународног кривичног суда у Мостару од 4.-10.марта 2014. године са професорком Мирјаном Крнић Ракочевић.
Како слика говори више од речи, погледајте!

Гордана Ковачев, директор школе

Međunarodni projekat MiCC WeB

09.03.2014. godine

Odabrani učenici trećih razreda ETŠ Bečej: Stefan Nonković, Vukašin Stojanović, Jovana Vukas, Nikolina Debeljački i Tijana Đurić, zajedno sa profesoricom Mirjanom Krnić-Rakočević, učestvovali su na prvoj sesiji MiCC Western Balkans, od 05. do 10. marta 2014. godine u Mostaru (BiH). Pored ETŠ Bečej, na ovoj sesiji učestvovalo je još 25 učenika i 5 profesora iz drugih srednjih škola, gradova (Kraljevo, Novi Grad, Tuzla, Rijeka i Čakovec) i država (BiH i Hrvatska). Osnovna ideja ovog projekta je da se mladi/srednjoškolci iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, kroz simulaciju rada Međunarodnog krivičnog suda, ali i brojne radionice o ljudskim pravima i međusobno druženje, kritički suoče sa ne tako davnim ratnim previranjima na prostorima bivše Jugoslavije, ali i detaljnije upoznaju sa nekim ratnim zločinima i zločinima protiv čovečnosti na nekim drugim prostorima u XX veku. U skladu sa tim, učenici su se, raspoređeni u tri simulacijske grupe: tužilaštvo, odbranu i grupu sudija, u prva tri dana upoznavali sa istorijskom pozadinom obrađivanih slučajeva, pravnom terminologijom i samim procesom i postupkom međunarodnog krivičnog suđenja, a u poslednja dva dana simulirali suđenja tri slučaja: slučaj Erdemović, slučaj Flick i slučaj Bikindi.


Pored ogromnog znanja i iskustva koje su učenici stekli učešćem u prvoj sesiji navedenog projekta, a koje je vezano za istorijsko-pravnu problematiku ratnih okolnosti i dešavanja, neprocenjiv je značaj oslobađanja određenih predrasuda prisutnih kod mladih na ovim prostorima, ksenofobije i netrpeljivosti prema drugim nacijama, stranom i drugačijem. Kroz brojne radionice, debate i diskusije o ljudskim pravima, istoriji, etnicitetu, identitetu i međuljudskim odnosima, srednjoškolci su imali izvanrednu priliku osvestiti, kritički preispitati i problematizovati svoje stavove, predrasude i potencijalne osude drugih, i kroz uspostavljanje jakih emotivnih i prijateljskih veza sa svojim vršnjacima iz drugih škola, sredina i država, shvatiti da su razlike među različitim nacijama sa ovih prostora toliko male i neznatne, u odnosu na njihove velike i brojne sličnosti.


Pored navedene neformalne edukacije mladih, organizatori projekta (Otvorena Komunikacija iz Beograda, Hermes iz Hrvatske i Humanity in Action iz BiH) su i profesorima učesnicima u projektu obezbedili obuke iz metodike nastave (debata u nastavi), građanskog obrazovanja (ljudska prava i dužnosti) i „psihologije optimizma“.


POSETA SAJMU OBRAZOVANJA U NOVOM SADU

28.02.2014. godine
Učenici Ekonomsko – trgovinske škole posetili su sajam obrazovanja u Novom Sadu. Sajam je održan 28.02.2014. godine.

UČESTVOVANJE UČENIKA ŠKOLE NA KOBASICIJADI U TURIJI

PROSLAVA 65 GODINA RADA EKONOMSKO - TRGOVINSKE ŠKOLE BEČEJ

12.12.2013. godine
Ekonomsko - trgovinska škola Bečej je dana 12.12.2013. godine održala proslavu 65 godina rada. Tom prilikom je održana svečana akademija u Gradskom pozorištu Bečej, kao i kasnija proslava u prostorijama škole.

Kurikulum možete pogledati na stranici obrazovnog profila Poslastičar.

Forum-teatar i Dečija nedelja

2013. godina

Sekcija Forum-teatra je u okviru Dečije nedelje, 10.10.2013. na školskom dvorištu, odigrala predstave i zajedno sa učenicima prvih i drugih razreda razgovarala, analizirala i nudila rešenja za situacije nasilja koje su predstavama bile prikazane.

Forumovanje su vodile nastavnice Olga Popović i Branka Lučić.

U sunčanom, jesenjem ambijentu školskog dvorišta okupili su se učenici prvih i drugih razreda, kao publika koja je posmatrala i aktivno učestvovala u razgovorima o situacijama nasilja koje su prikazane. Davali su razne predloge, šta bi, i ko bi mogao u predstavi učiniti ili reći nešto drugo, kako bi se nasilje izbeglo ili bar ublažilo. Svi su radili na ostvarenju cilja protagoniste (žrtve), koji u našim prestavama to nikako ne uspeva. Nakon razgovora, pojedinci iz publike su “ulazili” u prestavu i činili ili govorili ono što su mislili da će rešiti situaciju. Glumci su odigravali scenu ponovo i u zavisnosti od promena koje je “gost” unosio, i sami menjali reakcije.

FORUM TEATAR

2013. godina
Forum teatar je ove školske godine započeo sa radom u januaru 2013. godine. Uz nastavnicu Ivanu Petrović, u rad ove sekcije uključile su se i nastavnice Olga Popović i Branka Lučić. Održano je dosta višesatnih sastanaka na kojima se u početku razgovaralo o školi, učenicima, nastavnicima i raznim oblicima sveprisutnog nasilja. Zatim su usledile radionice na kojima su učesnici osmišljavali zamrznute slike na temu određene vrste nasilja koje srećemo u školi. Potom su te slike oživele i nastale su male predstave koje su se na daljim probama uvežbavale.

TAKMIČENJE IZ STATISTIKE

2013. godina
Slike sa takmičenja iz statistike održanog u Šapcu 2013. godine.

DAN PROSVETNIH RADNIKA

2013. godina
Dan prosvetnih radnika. Galerija prikazuje učenike koji su ovaj dan imali ulogu nastavnika.

MATURANTI GENERACIJA 2012/2013. - POSLEDNJI DAN

jun 2013. godine
Poslava poslednjeg dana maturana generacije 2012/2013. u dvorištu škole i na Gradskom trgu.

MATURANTI GENERACIJA 2012/2013. - PLES MATURANATA

jun 2013. godine
Godišnji, tradicionalni ples maturanta generacije 2012/2013. školske godine, koji se izvodi na Gradskom trgu opštine Bečej, pri čemu učestvuju maturanti sve tri srednje škole.

DEKORACIJA UČENIKA

maj 2013. godina
Dekoracija učenika smera kuvar, razreda 1.10 i 2.10 povodom prezentacije škole u osnovnim školama.

DAN PROSVETNIH RADNIKA

2012. godina
Dan prosvetnih radnika.

FORUMOVANJE

2012. godina
Forumovanje - posete.

POSETA IZ NEMAČKE

2012. godina
Poseta iz Nemačke 2012. godine.

TURNIR "FAIR PLAY" BEČEJ

2012. godina
Slike sa turnira "Fair play" održanog u Bečeju 2012. godine

ŠKOLSKI KLUB MATURANTI

2011. godina
Školski klub MATURANTI

IV NACIONALNI SAJAM VIRTUELNIH PREDUZEĆA

maj 2011. godine
Slike sa IV nacionalnog sajma virtuelnih preduzeća odražanog u Bečeju maja 2011. godine.

POSETA EKONOMSKOM FAKULTETU U SUBOTICI

april 2011. godine
Slike sa posete maturanata Ekonomskom fakultetu u Subotici aprila 2011. godine.

POSETA PARTNERSKOJ ŠKOLI U NEMAČKOJ

2010. godina
Poseta učenika partnerskoj školi u Nemačkoj 2010. godine.

TURNIR SREDNJIH ŠKOLA U FUDBALU I KOŠARCI

04.09.2010.
Fotografije sa turnira srednjih škola u fudbalu i košarci održanog 4. septembra 2010. godine

MATURANTI GENERACIJA 2009/2010.

2010. godine
Maturanti Ekonomsko - trgovinske škole Bečej - školska 2009/2010. godina.

POSETA EKONOMSKOM FAKULTETU U SUBOTICI

april 2010. godine
Slike sa posete maturanata Ekonomskom fakultetu u Subotici aprila 2010. godine.

SEMINAR "ŠKOLA BEZ NASILJA"

13.02.2010. - 14.02.2010.
Slike sa obuke "Škola bez nasilja" održane 2010. godine.

PROSLAVA SVETOG SAVE

2010. godina
Proslava školske slave Svetog save održana 2010. godine u prostorijama škole.

DEČJA NEDELJA

2009. godina
Fotografije sa "Dečje nedelje" održane 2009. godine na gradskom trgu opštine Bečej.

DAN EVROPE - BEOGRAD

09.05.2009.
Fotografije sa Dana Evrope - dana pobede održanog 09.05.2009.

KVIZ KOLIKO SE POZNAJEMO

11.05.2009.
Fotografije sa kviza "Koliko se poznajemo" održanog 11.05.2009. godine.

SAJMOVI

2009. godina
Slike sa internacionalnog sajma u Salzburgu i nacionalnog sajma u Paraćinu.

SAJMOVI, TAKMIČENJA, MANIFESTACIJE

2009. godina
Album obuhvata fotografije sa sajta virtuelnih preduzeća u Salzburgu, sajma virtuelnih preduzeća u Beogradu 2006. godine, sajma virtuelnih preduzeća u Budvi 2007. godine, takmičenja iz istorije Koliko se poznajemo 2007 godine, sajma vituelnih preduzeća Novi Sad i sajma virtuelnih preduzeća Čačak.

PROSLAVA SVETOG SAVE

2009. godina
Proslava školske slave Svetog save održana 2009. godine u prostorijama škole.