EKONOMSKO - TRGOVINSKA ŠKOLA BEČEJ

 

GALERIJA

MATEMATIČKO TAKMIČENJE "KENGUR BEZ GRANICA" - "KENGURU HATÁROK NÉLKÜL" MATEMATIKA VERSENYT

29.03.2017.

UČESTVOVANJE U PROGRAMU „ SPOMEN KAMP I RADIONICE TAN“/„THAN MŰHELY ÉS THAN EMLÉKTÁBOR” PROGRAMBAN VALÓ RÉSZVÉTEL

26.01.2017.

REALIZOVAN PROJEKAT PREKOGRANIČNE SARADNJE

SZAKMAI GYAKORLAT - STRUČNA PRAKSA

STRUČNA EKSKURZIJA TURISTIČKIH TEHNIČARA U BEOGRAD

POSETA EKONOMSKOM FAKULTETU U NOVOM SADU

01.03.2016.
Dana 26.02.2016. učenici naše škole posetili su Ekonomski fakultet u Novom Sadu. Polazak je bio u 10h ispred zgrade pozorišta, a povratak za Bečej u 17h. Nastavnici koji su vodili učenike su Bojana Marić, Dana Todorović i Olga Popović.

DEDA MRAZ

01.01.2016.
U ponedeljak, 28.12.2015. godine mališani zaposlenih u Ekonomsko- trgovinskoj školi dočekali su Deda Mraza u 18 časova koji im je podelio paketiće. Priredba je bila podeljena u dva dela, a tema je bila „ Zaleđeno kraljevstvo“(učionice su bile tako ukrašene-ukrasi, baloni, spotovi na TV iz istoimenog crtanog filma). U prvom delu, deca su dočekana u učionici br.3 gde su mogli da se zabave praveći različite stvari u okviru 5 radionica- Elzina kruna, čarobni štapić, kape Deda Mraza, konfete- sneg, zvečke i da boje odštampane crteže koji su kasnije u mini izložbi prikazani Deda Mrazu. Nakon radioničarskog dela, deca su, zajedno sa Deda Mrazom koji je bio oduševljen izložbom radova, otišli u učionicu br.4 gde su ih čekali jelka, pokloni, ali i iznenađenje za Deda Mraza. Elza (Jovana Tarailo 2.1) uz pomoć svih mališana, koji su bili podeljeni u 4 grupe, pročitala je priču Deda Mrazu- „ Deda Mraz i zaleđeno kraljevstvo“. Nakon priče i uručenog pisma Deda Mrazu, počela je podela poklona i slikanje sa Deda Mrazom

NOVI KABINET

31.12.2015.
Stigao je novi kabinet! Uz sredstva pokrajinskoj sekreterijata za prosvetu i sopstvena sredstva opremljen je kabinet u školi sa novim računarima, projektorom i klimom . Pogledajte kako sada izgleda

SEMINAR U ŠKOLI

31.12.2015.
12. i 13. decembra je održan seminar Komunikacijska kompetentnost nastavnika u funkciji unapređenja kvaliteta rada u školi.

SKEČ EKONOMIJA 2015.

06.12.2015.
Skeč koji su na času Ekonomomije, profesorke Slađane Preradov izveli učenici III-1 razreda

3.8 I 3.9 SU ODRŽALI ZAJEDNIČKE ČASOVE

02.12.2015.
Dana 04.11.2015. godine su učenici 3.8 i 3.9, kuvari i konobari, održali zajedničke časove. Tema časa bila je Priprema i usluživanje ribe, na različite načine. U pitanju su bili časovi Kuvarstva, kod profesorke Eve Ereg, i časovi Usluživanja, kod profesorke Sofije Vuković. Posebno zadovoljstvo svima bilo je i prisustvo gosta- predavača, nekadašnjeg učenika ove škole, Nemanje Đurića, sada iskusnog konobara. On je demonstrirao učenicima obe grupe način odkošćavanja i filiranja ribe, a zatim su i učenici probali da to urade uz njegovu pomoć. Učenici 3.9, kuvari, pripremili su oslić i skušu na tršćanski način, sa dva priloga: krompir sa blitvom i restovani krompir na puteru. Završnu fazu pripremanja hrane pred gostima radili su i kuvari i konobari, a pripremu stolova, kuvertiranje i usluživanje, naravno, konobari. Završne radove uradili su zajedno, a časovi su protekli na zadovoljstvo svih učesnika.

UZ ČAJANKU I TORTE, POSLASTIČARI 3.9 I KONOBARI 3.8 ZAJEDNIČKI SU ODRŽALI ČASOVE

21.11.2015.
Uz čajanku i torte, poslastičari 3.9 i konobari 3.8 zajednički su održali časove, što se vidi i na fotografijama...

Dana 01.10. i 15.10. su učenici 3.8 razreda, konobari, i 3.9 razreda, poslastičari, održali zajedničke časove za predmete u kojima imaju „dodirnih tačaka“. Pošto se i jedni i drugi obrazuju za rad u ugostiteljstvu, to je moguće ostvariti u skoro svim stručnim predmetima. Poslastičari su imali časove vežbi iz nastavnog predmeta Poslastičarstvo, a konobari su časove predmeta Svečani prijemi i Osnove poslastičarstva održali zajedno sa svojim drugovima. Dok su poslastičari pripremili poslastice (Srneća leđa i Markiza), konobari su obradili Čajanku, pripremili i uslužili sve pripremljeno svojim drugovima iz susednog odeljenja. Na kraju časa, poslastičari su objasnili o kojoj vrsti poslastice se radi i kako se priprema, a konobari način organizovanja i usluživanja na čajankama. Časovi su protekli na zadovoljstvo i učenika i nastavnika. Sledeće što planiramo na ovaj način je čas koktela, a sa kuvarima filiranje ribe i usluživanje jela po porudžbini. Nastavnici Sofija Vuković i Žolt Batori