EKONOMSKO - TRGOVINSKA ŠKOLA BEČEJ

 

ĐAČKI PARLAMENT

,,Srednjoškolci za srednjoškolce“

Učenički parlament naše škole je u novembru i decembru 2010. god. radio na realizaciji projekta Unije srednjoškolaca Srbije ,,Srednjoškolci za srednjoškolce“. Naime, projekat ,,Srednjoškolci za srednjoškolce“ je zamišljen tako da srednjoškolci jednog dana u školskoj godini ne pohađaju nastavu već volontiraju u preduzećima. Dnevnice koji će učenici zaraditi uplaćuju se na prvi srednjoškolski fond "Srednjoškolci za srednjoškolce" koji je osnovala Unija srednjoškolaca Srbije, a sredstva sa fonda biće raspodeljena Učeničkim parlamentima kroz konkurs čija je tema, ove godine, bila "Školska okolina".

Tako da su naši Parlamentarci sa lokalnim koordinatorom UNSS-a u novembru/decembru tražili radna mesta i volontere ne bi li bili što uspešniji na projektu. I tako smo 03.12.2010. god. volontirali u lokalnim preduzećima, obeležili Svetski dan volontiranja i dobili priliku da konkurišemo na konkurs UNSS-a.

Budući da su sve tri bečejske škole učestvovale na projektu, došli smo da zaključka da bi najbolje bilo da na projekat konkurišemo kao Unija parlamenata kako bi svaka škola dobila nešto za uzvrat. S obzirom na to da smo došli do zaključka da nam svima trebaju klupe sa hodnike, odlučili smo da pišemo projekat ,,Klupomanija” i obezbedimo našim školama, odnosno nama klupe. I tako su sada sve tri bečejske škole obogaćene sa po tri klupe.

Nadamo se da čemo i ove godine biti veoma uspešni na projektu i obezbediti realizaciju još nekog projekta.

Vaš Učenički parlament

Đački parlament Ekonomsko-trgovinske škole uspešno funkcioniše već nekoliko godina.

Dosadašnji rad Parlamenta obeležile su mnogobrojne humanitarne akcije (Limunijada, Osmeh, Čarapama do osmeha, žurke humanitarnog karaktera ...), sportski turniri i kulturno-zabavni programi (posebno u okviru obeležavanja Dečije nedelje). Đački parlament ETŠ je učestvovao u osnivanju Unije srednjoškolaca Bečeja, a cilj je prijavljivanje u Uniju srednjoškolaca Srbije.

Ključni planovi za skoriju budućnost:

povećanje informisanosti i učenika i profesora o radu Parlamenta,
strukturalizacija uloga u okviru samog Parlamenta,
organizovanje izložbe školskih talenata;