EKONOMSKO - TRGOVINSKA ŠKOLA BEČEJ

 

ŠKOLA BEZ NASILJA

Fair play turnir Bečej 2012

Pogledajte slike sa Fair play turnira Bečej 2012.godine u Galeriji

Izveštaj sa takmičenja Incest trauma centa u Beogradu

Dana 09.12.2011. godine učenici FORUM TEATRA naše škole otišli su u Beograd  na takmičenje koje je organizovao Incest trauma centar. Na poziv ITC-a, koji već treću godinu  organizuje nagradno takmičenje sa temom nasilja nad decom i ženom, odazvali smo se vrlo rado jer smo smatrali da je jedna naša forum predstava, koju smo ranije spremali, idealna za tu vrstu takmičenja. Takmičenje se održalo u Centru za kulturnu dekontaminaciju (Birčaninova 21).

Nepune tri nedelje intenzivno smo vežbali kako bismo pripremili predstavu po svim onim kriterijumima koje žiri ocenjuje. U predstavi je učeatvovalo 14 učenika, a pripremale su ih profesorice: Nada Vukanić, Natalija Subotički i Ivana Petrović.

U Beograd  smo stigli oko 9: 3o. Takmičenje je počelo u 10h. Pored naše škole učestvovalo je još pet škola iz Beograda. Nakon što smo odgledali sve učesnike, žiri se povukao na tri sata da donese odluku, a mi smo imali slobodno vreme.  U 15h bilo je proglašenje rezultata, a našoj radosti nije bilo kraja kada smo shvatili da smo  mi dobili glavnu nagradu.

Nakon takmičenja otišli smo u TC Ušće gde smo gledali film „Parada“ i na taj način su učesnici dobili, od strane škole, bar neku nagradu za trud koji su uložili pripremajući ovu predstavu.

U Bečej smo stigli umorni, ali zadovoljni oko 21h.

Spisak učenika koji su učestvovali: Đorđe Ilčešin, Nikola Ševo, Snežana Hasanagić, Ivana, Bajić, Ivana Plavšič, Tijana Sarić, Bojana Pejović, Milica Vojvodić, Ivana Bečei, Milica Lazović, Ivana Vrebalov, Nina Blažić, Miroslava Bunić i Ivana Stefanović.
21.12.2011.

Ivana Petrović, Natalija Subotički, Nada Vukanić

Predstava Forum teatra, "Otvori oči" , nagradno takmičenje Incest trauma centra

Prezentacija istraživanja Škole bez nasilja

Tabele nivoa nasilja

 

Krajem septembra se u Ekonomsko-trgovinskoj školi u Bečeju održava obuka Škole bez Nasilja za odeljenske starešine i članove vršnjačkog tima.

Seminar vode koordinatori za ETŠ Margarita Berček i Kresoja Marica, u saradnji sa Nadom Vukanić

U februaru je održana održana obuka nastavnog i nenastavnog osoblja škole u okviru projekta "Škola bez nasilja".

Svi zaposleni su prošli obuku, i na slikama iz Galerije se može videti kakva je atmosfera vladala

Nakon održanog testiranja učenika i zaposlenih iz Ekonomsko-trgovinske škole u Bečeju, podaci su statistički obrađeni na filološkom fakultetu, odsek za ..(ne znam).

U svim razredima je odabrano po 2 učenika, za članove vršnjačkog tima Škole bez nasilja.

16. decembra je trebao da se održi sastanak Vršnjačkog tima ekonomsko-trgovinske škole, ali zbog nedovoljnog odziva članova, nije održan.

Naredni termin za održavanje sastanka vršnjačkog tima je sreda, 13. januar 2010. godine.