Kuvar
Kuvar se bavi pripremom raznih vrsta toplih i hladnih jela u ugostiteljskim objektima, obraćajući pritom pažnju da jela osim što moraju biti jako ukusna, moraju biti i lepo dekorisana. Vrši izbor i pripremu namirnica, određuje način pripremanja (kuvanje, pečenje, prženje, i drugo), kao i serviranje jela.
Ovaj zanat naši učenici usvajaju kroz mnogo praktičnog rada u školskom kabinetu – savremenoj kuhinji snebdevenoj svim potrebnim uređajima, priborom i posuđem. Osim toga, učenici kulinarsko iskustvo stiču i na praksi u ugostiteljskim objektima.
Školovanje za kuvara traje tri godine.
Prvi razred
- Srpski jezik i književnost
- Strani jezik
- Fizičko vaspitanje
- Matematika
- Računarstvo i informatika
- Hemija
- Geografija
- Zdravstvena kultura
- Osnove turizma i ugostiteljstva
- Kuvarstvo
- Ishrana
- Profesionalna praksa
- Izborni predmet
Drugi razred
- Srpski jezik i književnost
- Strani jezik
- Muzička kultura
- Likovna kultura
- Fizičko vaspitanje
- Matematika
- Ekologija i zaštita životne sredine
- Kuvarstvo
- Ekonomika turističkih i ugostiteljskih preduzeća
- Turistička geografija
- Profesionalna praksa
- Izborni predmet
Treći razred
- Srpski jezik i književnost
- Fizičko vaspitanje
- Matematika
- Istorija
- Sociologija sa pravima građana
- Kuvarstvo
- Nacionalne kuhinje
- Osnove usluživanja
- Preduzetništvo
- Psihologija u turizmu i ugostiteljstvu
- Izborni predmet